Maksoft.net

Изключете ненужните страници от индекса

Насочете индекса на конкретните оферти към техните основни категории.

Съществува опасността Гугъл да индексира в предни позиции конкретен продукт или страница, който да остави на заден план категорията с всички сродни продукти. Още по-лошо е ако конкретната оферта вече е невалидна.  

В този случай важно е да дефинирате еднозначно, кои страници не трябва да се индексират от търсачките и да укажете, кои са основните страници към които трябва да се насочат резултатите.

Това пренасочване се прави много лесно ако сайтът Ви има ясна йерархична структура (например ако е създаден с помощта на Максофт CMS) и особено трудно за електронен магазин с много категории и филтри. 

При един добре построен йерархично сайт това действие може да бъде ненужно. В противен случай ползвайте: 

  • noindex в комбинация с canonical reg тага в мета данните, който указва коя страница да се индексира
  • sitemap.xml з да укажете динамично правилната йерархия на страниците в сайта

Горните действия не са еднократни. Те следва да се поддържат динамично в рамките на Нет Сървис поддръжката на сайта Ви, за да се актуализират динамично при всяка корекция на сайта Ви. 

 

Нет сървис


Какво е Нет Сървис? Net Service поддръжка на интернет сайт има за цел осигуряването на стабилни позиции на вашите сайтове в Google чрез вградена SEO оптимизация на кода в реално време съобразно промените в алгоритмите за търсене на търсещите машини и актуализацята на съдържанието извършвано от Вас чрез CMS (система за управление на съдържанието).

повече от seo.maksoft.net

Начало /  /  / #5 Изключете ненужните страници от индекса

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT