Maksoft.net

Ваканция и Спа Експо 2011, SEO оптимизация, Максофт Нет

Последната Гугъл актуализация е в ход и отново ще промени позициите на Вашия сайт в търсачките. Новини за Google SEO оптимизация, дигитален маркетинг и оптимизиране на сайтове от България и света. Google актуализации. Последните SEO новини на английски език.

Коментари и обобщени новини за SEO на български език!

Последни SEO новини за актуализациите в Гугъл алгоритъма през 2023

 • 8 ноември 
  Reviews Update / Актуализация ролята на отзивите за позиции в Гугъл 
  Важно е отзивите да включват количествени измервания на производителността, обяснения за уникалността на продукта спрямо конкурентите и да обсъждат плюсовете и минусите на базата на оригинално изследване. Важно е също така да се описва как продуктът се е развил от предишни модели, да се фокусира върху ключови фактори за вземане на решение и да се включват полезни ресурси и линкове за читателите.

 • 2 ноември 2023
  Core Update / Актуализация на Гугъл ядрото
  Проверете за HTML грешки в кода, уверете се че съдържанието е актуално и информативно, подобрете качеството на връзките към Вашия сайт

 • 12 април - Отзиви на ниво сайт 
  Системата за оценка на база отзиви рецензии оценява основно съдържанието на рецензията на ниво страница. Въпреки това, за сайтове, които имат значително количество рецензионно съдържание, всяко съдържание в даден сайт може да бъде оценено от системата. Ако нямате много отзиви, няма вероятност да се случи оценка за целия сайт.

 • 15 март - актуализация на ядрото / Core Update
  Ако вашият сайт е засегнат от актуализацията на Google Core от 15 март 2023 г., фокусирайте се върху качеството на съдържанието, изграждането на връзки и удобството за използване.

 • 21 февруари до 12 април 2023
  Review Update
  Актуализация на "Гугъл Отзиви" започва от края на февруари и достига до България според данни на Максофт към края на април. Актуализацията е свързана с ролята на отзиви и ревюта за позициите на сайтовете в органичното търсене. Възможно е да засегне сериозно електронни магазини и марки в резулат на продуктови ревюта. Забелязва се и промяна в тежестта на количеството отизиви в Гугъл Карти към позициите на сайтовете в органичните резултати от търсене. 

 • 15 март 2023
  Актуализация на Гугъл ядрото

  Промените в Гугъл позициите ще се променят в рамките на 2 седмици след актуализацията

Google актуализации през 2022

 • 14 декември 2022
  Актуализация на "спам" линковете. 
  Засяга сайтовете с некачествени и токсични линкове от други страници. Не променя позициите на сайтовете с качествени органични връзки. 

 • 25 август 2022
  Актуализация за полезно съдържание

  Според Twitter на Google Search Central, основната цел на новата актуализация е „да гарантира, че хората виждат по-оригинално, полезно съдържание, написано от хора, за хора, вместо съдържание, създадено предимно за трафик от търсачките“.

  Какво може да засегне актуализацията на полезното съдържание на Google във Вашия сайт?

  В официалното изявление Google препоръчва да направите съдържанието си възможно най-полезно за потребителите, вместо да пишете малоценни, неинформативни текстове, опитвайки се да получите релвантност на съдържанието на всяка цена. 

  Основната цел на търсачката е да индексира преди всичко качествената информация, която потребителите на Гугъл търсят.

  Първоначално тази актуализация ще засегне само съдържанието на английски, а в бъдеще се очаква да разшири обхвата си и на други езици, вкл. български.

   

 • 25 май 2022
  Актуализация на ядрото

  Първата сериозна актуализация на Google ядрото за 2022 година. 

  Според официалното становище на Google
  "Фокусът е върху увеличаване общата уместност на предоставяните при търсене резултати и повишаване на ползваемостта. 

 • 23 март 2022
  Продуктови ревюта (отзиви)

  Тази актуализация е третата от серия ъпдейти свързани с визуализацията на резултатите от търсене базивани върху отзивите за продукти. 

  Целта на актуализацията е предни позиции в резултатите от търсене за продуктите с по-високо качество базирано на потребителските мнения. 

  Заедно с това Google актуализираха и насоките свързани със събиране на отзиви за продукти в раздел 
  Product Review Guidelines

 • 22 февруари 2022
  Полваемост за настолни компютри

  През февруари Гугъл стартира обработката на сигнали свързани с работата на уеб сайтове на настолни компютри.

  Това е продължение на актуализациите базирани на ползваемост за мобилни устройства и засилва диференациацията в резултатите от търсене базирани върху ползваните устройства. 

 • 22 февруари 2022
  Полваемост за настолни компютри

  През февруари Гугъл стартира обработката на сигнали свързани с работата на уеб сайтове на настолни компютри.

  Това е продължение на актуализациите базирани на ползваемост за мобилни устройства и засилва диференациацията в резултатите от търсене базирани върху ползваните устройства. 

Google актуализации през 2021

 • 17 ноември 2021
  Актуализация на ядрото

  В тази актуализация вним,анието на Google е върху цялостната ползваемост на сайтовете, качеството на предоставяната информация и сигурността. 

 • 3 ноември 2021
  Спам ъпдейт

  Това е 4-тата стъпка през 2021 година в борбата на Google със сайтовете предоставящи фиктивно съдържание. 

  Целта е ограничаването на резултатите от сайтове съдържащи плагиатствано съдържание. 

  В Google Webmasters Guidelines са дадени насоки към издателите свързани с начина на формиране на съдържание, така че на избегнат наказание от Google Спам ъпдейт. 

 • 26 юли 2021
  Линк Спам актуализация

  Тази актуализация представлява предупреждение към създателите на уеб съдържание относно принципите при размяна на връзки и линк билдинг. 

  Актуализацията цели идентифицирането на спам линкове и понижаването позициите в резултатите от търсене на сайтове, за които в мрежата са намерени токсични линкове. 

  Актуализирани са насоките на Google за начините, по който правилно да маркирате външните връзките в кода като  "sponsored", "nofollow и "ugc" с цел избягхването на черни практики в линк схеми


 • 1 юли 2021
  Актуализация на ядрото

  Втората актуализация на Google ядрото през 2021 беше активирана скоро след предишната от юни 2021 и реално приключи на 12 юли 2021. 

  Мнението на експерти е, че тази актуализация завършва недовършени ъпдейти в юнската актуализация. 

   

 • 23 и 28 юни 2021
  Спам актуализация 


 • 15 юни 2021
  Core Web Vitals Update 

  представлява дълго коментираната актуализация даваща предимство в търсене на сайтове, които предоставят "по-добро потребителско изживяване". 

  В основата на тази актуализация са представени нови показатели за оценка работоспособността на сайтовете създадени специално от Google, които са: 

  • LSP → Largest Contentful Paint. It is one of the most significant Core Web Vitals, and measures how long it takes for the main page elements to load.
  • FID → First Input Delay. It tracks how long it took the browser to respond to the first user's interaction with a web page. It is measured in milliseconds, and according to Google, a good FID is below 100 ms, whereas above 300 ms is a poor one.
  • CLS → Cumulative Layout Shift. It measures page loading stability. The more layout shifts during loading there are, the higher the score (a good one is supposed to be below 0.1). Neither users nor search engines are "big fans" of jumpy websites with chaotically moving elements.

 

Източник: Google Ranking Updates

 

Ако желаете безплатно да проверим рейтингът на Вашият сайт и да Ви предложим възможности за бърза оптимизация, моля попълнете:Още Google SEO новини на английски език 

FalconX and SignalPlus Join Forces for Better Crypto Options


He is proficient in SEO optimization. Latest News. Aptos Breaks Records for Most Daily& nbsp; ...

Aptos Breaks Records for Most Daily Blockchain Transactions - The Crypto Times


He is proficient in SEO optimization. Latest News. Bitcoin Space Celebrates Whitepaper& nbsp; ...

High-income skills to learn without a degree in 2024 - Academia Magazine


It includes content marketing, social media marketing, search engine optimization (SEO), email marketing, and pay-per-click (PPC) advertising. Why& nbsp; ...

Top Web Design Mistakes That Harm Your SEO and How to Fix Them


Overlooking mobile optimization can greatly harm SEO rankings, as evidenced by a 50% higher bounce rate and the fact that over half of all web traffic& nbsp; ...

The Future of E-Commerce: Emerging Trends, SEO Strategies, and How to Stay Ahead


Keep Up to Date on SEO Trends: Search engine optimization is ever changing. For your website to stay competitive, keep up with best practices and& nbsp; ...

Marine Moguls Makes Waves with Innovative NFT Ecosystem - The Crypto Times


He is proficient in SEO optimization. Latest News. Hyperliquid launches mainnet with innovative HIP-1 spot token feature enabling on-chain creation& nbsp; ...

Google testing blue visit button for search result snippets - Search Engine Land


Dig deeper into SEO: What Is SEO – Search Engine Optimization? SEM career playbook: Overview of a growing industry & middot; Web hosting for SEO: Why it& #39; s& nbsp; ...

Web3 AI Platform Rivalz Launches Testnet Rewards Event - The Crypto Times


He is proficient in SEO optimization. Latest News. Teneo Transfers 3AC& #39; s STRK Tokens to Binance& nbsp; ...


Начало / Новини

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT