Maksoft.net

Поддръжка на FACEBOOK страници

Процесът по създаване на фейсбук страница е лесен. Фирмената фейсбук страница няма ограничението за брой почитатели на личният профил или фейсбук групата.  Правилното и изграждане стои в основата на Вашият успешен бизнес в социалните мрежи. Създаването на фейсбук страница е нужно независимо дали промотиране продукт с национално значение или извършвате местни услуги, имате местен обект (ресторант, заведение, хотел).

Важно е да знаете разликата между Фейсбук профил и страница! Профилът е асоцииран с конкретен човек. Вие ще влезете във Фейсбук с личния си профил, за да създадете фирмена фейсбук страница и ще използвате профила си, за да управлявате страницата. Чрез фейсбук профила получавате правата за управление на страницата. Един профил може да бъде оторизиран за достъп до множество различни страници и отделно една страница, може да се администрира от много хора- всеки влиза със собствен профил. 

Първите важни стъпки и правила при създаване на фирмена фейсбук страница са: 

 • Помислете за 🔹 името на фейсбук страницата, която създавате
  Ако целта ви е не просто реклама на познат бранд, а налагане на мнения и изграждане на имидж, понякога обществено ангажиращи имена на страници привличат повече нови почитатели. 

  Какво не е разрешено за име на фейсбук страница?
  • Думата „официална“, ако страницата не е официалната страница на бранд, място, организация или обществена личност. (Забележка: ако Facebook възложи значка за потвърждение към дадена страница, тази страница повече не трябва да използва думата „официална“ в името си. Научете повече за значките за потвърждение.)
  • Неправилно използване на главни букви (например: нАй-доброто кАфенЕ). Имената на страници трябва да използват по подходящ и граматически правилен начин главни букви и не може да се състоят изцяло от главни букви, с изключение на акронимите.
  • Символи (например: ® ) или ненужна пунктуация.
  • Описания или слогъни (например: Най-доброто кафене – ние сервираме най-доброто кафе в града). Хората, които управляват страници, могат да добавят тази информация към раздела Относно на дадена страница.
  • Всякакви варианти на думата „Facebook“.
  • Използване на единична обща дума (например: хотел). Страниците трябва да се управляват от официални представители на темите, за които се отнасят, затова избягвайте използването на имена, които са твърде общи.
  • Общи географски местоположения (например: София). Можете обаче да създадете име на страница за организация, която представлява географско местоположение. Например: „Обединение за развитие на София“ е допустимо за име на страница, докато не се запази от друг профил.

 • Изберете внимателно Url адреса на фейсбук страницата- той трябва да бъде максимално точен и свързан с името на страницата и/или бранда който ще представяте във фейсбук;Не се притеснявайте, ако не може да го зададете веднага. Ще имате тази възможност след достигане на минимален брой почитатели. Не пропускайте тази стъпка веднага след като Ви се предостави. Така ще можете да рекламирате адреса на своята фирмена фейсбук страница. 
 • Внимателно попълнете информацията  в раздел „About”. Не пропускайте информацията за вашата компания - точен адрес и продуктите/услугите, които ще се явят вашите „ключови думи” при търсене;

 • Задавайте адреса на Вашият фирмен итнернет сайт при създаване на фейсбук страницата. 

 • Добавете „Milestones” с историята и значимите моменти на вашата компания;

 • Подканете служителите си, за да попълнят информацията за своята месторабота в личните си профили веднага след създаване на фейсбук страница; 

 

 

Втората стъпка след създаване на фирмена фейсбук страницата е:

 • Осигурете си бързо, началният брой почитатели на фейсбук страницата- това са Вашите приятели, приятелите на вашите служители, Вашите клиенти; 

 • Оформете професионално графичната визия на страницата си. Ако не можете да се справите сами възложете изграждане на фейсбук страницата на професионалисти.  

 • Създавайте албуми. Не добавяйте всички снимки в албумите си наведнъж. Допълвайте създадените албуми във вашата фейсбук страница с нови снимки- така ще поддържате непрекъснато интереса. 

 • Направете връзка между Вашия фирмен сайт и фейсбук страницата. Дайте възможност да читателите да Ви пишат чрез Facebook Messanger директно от сайта
  Ще имате възможност да им отговаряте от фейсбук страницата
  Тази функционалност е стандартна и включена в Нет Сървис пакетите за поддръжка на сайт. 

 

След описаните по горе стъпки Вашата фирмена фейсбук страница следва да се сдобие с около 100 или повече почитатели и/или последователи. 

Това е добро начало, но за да работи за бизнес към фирми е нужна активна аудитория от поне 1000 човека, а за бизнес към частни лица поне 10000!

Следва: развитие на фейсбук страницата!

 • Споделяйте новините от своя интернет сайт във Фейсбук страницата.
  Ползвайте URL адресите от сайта си!
  Поставяйте информацията първо в сайта. Така ще получите пряка ефективност върху Вашата Google трафик SEO Оптимизация. Това се нарича offPage оптимизация. 

 • Споделяйте информация не само за Вашият бизнес, а и за бранша в който работите на своята интернет страница. Това ще разшири кръга читатели, броя харесвания и потенциалните клиенти;

 • За да може Вашата фейсбук страница да бъде трафик фуния за Вашият бизнес възложете поддръжката на фейсбук страницата на фирма с опит. 

 

Процесът по споделяне на новините във фейсбук може да се ускори многократно чрез социален мегафон. Това е услуга която споделя новата информация в социални мрежи мигновено, използвайки стандартните за всеки сайт RSS канали. 

 

Ако желаете безплатно да проверим рейтингът на Вашият сайт и да Ви предложим възможности за бърза оптимизация, моля попълнете:За Максофт


Максофт е компания с повече от 15 години опит в рекламата. Фирмата оптимизира съществуващи сайтове и изгражда нови интернет сайтове със система за управление на съдържанието, която интегрира възможности за редакция директно от собственика и оптимизация на кода за предни позиции в Гугъл.

повече от seo.maksoft.net

Начало /  / Създаване на фейсбук страница

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT