Maksoft.net

Контент маркетинг и SEO Копирайтинг

Триковете, които трябва да знаете при създаване на Вашите текстове за сайт и социални мрежи. Съвети за начинаещия SEO копирайтър. 

Съвети за начинаещият уеб SEO копирайтър


В интернет се пише различно! Какво трябва да знаете, ако пишете текстове за сайт? Първите 8 СЪВЕТА в обучението за начинаещия SEO копирайтър от Мартин Каменов. 

Важни съвети за начинаещия SEO копирайтър

За интернет се пише много различно! За съжаление няма университет, който да предложи актуално seo копирайтинг обучение. Всяка година онлайн пространството се променя драстично. Единственият шанс е практика!

Първите SEO копирайтинг съвети

 1. Не започвайте с увод! Започнете своята интернет страница с интрига! Интригуващото начало на Вашата интернет страница зависи дали Вашата статия ще бъде прочетена. 200-250 символа- това е дължината на описанието в Google търсачката или на анонса във фейсбук! Започнете с него. 
   
 2. Употребявайте разумно в текста важните за SEO ключови думи- не пракелно често и не прекалено рядко! Оптималната плътност на ключовите думи е 1-2% (1, 2 повторения на 100 думи).
   
 3. Не пишете прекалено дълги текстове. Разделяйте статиите си на подстраници. Така ще постигнете релевантност на съдържанието към повече ключови изрази. 
   
 4. Пишете конкретни неща, избягвайте суперлативи! В интернет се търси информация- цени, характеристики, данни... Дайте ги и интернет потребителите ще станат ваши читатели. 
   
 5. Не забравяйте- мета данните не правят SEO оптимизация! Те са само един от елементите, които допълват релевантността на Вашата интернет страница към важните ключови думи за SEO. 
   
 6. Акцентирайте! Ползвайте курсив, изброими списъци, параграф 2, 3 за важните неща, за думите които искате да тежат. 
   
 7. Илюстрирайте! Избирайте снимки, чрез които видимо да акцентирате важните за вас елементи, дори при малки размери (фейсбук пост, Google изображения). 
   
 8. Никога, никога не копирайте от други сайтове. Дори, когато е ясно че информацията е идентична представете я по свой начин. 

 

Ако все още нямате собствен интернет сайт, къде можете да публикувате своите SEO копирайтинг статии?

Важно е да имате поне няколко интернет сайта, в които да пишете. Важно е да подберете правилната медиа за всяка своя статия. 

 

 

 

SEO съвети


Важни SEO съвети.

Направете SEO одит на своя интернет сайт


SEO одитът на Вашият интернет сайт ще даде отговор на много въпроси- съдържание, външни връзки, вътрешни връзки, код. Възложете на специалист различен от разработчика на сайта! Платете за него!

Защо трябва да се направи SEO одит от компания, различна от уеб дизайн студиото изработило сайта?

Отговорът е прост- фирмта за уеб дизайн има договор за изработка, с който трябва да Ви продаде проект, срещу договорена сума.

Фирмата за уеб дизайн, може да е много добра и да Ви направи изключително красив сайт, но това не означава, че този сайт ще се позиционира правилно и ще Ви носи приходи!

Фирмата за уеб дизайн вероятно не е компетентна в оптимизацията, защото няма в опит в реклама и маркетинг, а в дизайн. 

Уеб дизайн фирмата разработила сайта Ви ще Ви убеждава, че е направила всичко, вкл. сайт оптимизация. 

Фирмата за уеб дизайн със сигурност е направила нещо за оптимизация на сайта Ви! Дали това нещо е правилно, следва да провери трета страна. Тук не става въпрос за конфронтация или недоверие. Ако двете фирми (уеб разработчика и SEO компанията работят в синхрон всички корекции след SEO одита могат да се реализират бързо и ефективно). 

Колко струва един SEO одит? Каква е цената в лева?

Цената определя специалиста, който го разработва SEO одита. 

Във всеки случай един индивидуален SEO одит / SEO анализ на интернет сайт не е автоматичен и не безплатен!

Безплатни са автоматични инструменти за анализ, които недобросъвестни компании използват, за да привличат клиенти. 

Истинският SEO одит се прави с набор от тези инструменти от специалист с минимум 10 години опит в уеб дизайн, реклама и програмиране. 

Вашият SEO одит следва да бъде поверен на програмист, с опит в маркетинга, рекламата, уеб дизайна и най-трудното- който познава спецификата на Вашият бизнес. Ако това е трудно- отделете му време. Разкажете му за Вашите конкуренти и за бизнеса си. Това е предпоставка SEO одита да бъде успешен. 

Истинският SEO одит се прави за минимум 2 седмици и включва задълбочен анализ не само на Вашият интернет сайт, но и на цялата свързана информация в мрежата. 

Истинският SEO одит завършва с много техническа информация и ясни препоръки за това какво трябва да се направи от Вас, разработчика на сайта, фирмата за поддръжка на сайта и SEO копирайтинг специалистите, които списват текстовете. 

 

 

 

 

Какво е SEO оптимизация?


Знаете ли как да достигнете до милиони потенциални клиенти чрез органичното търсене в Google и нормалното поведение във Фейсбук, при това без да правите огромни разходи за реклама?

Какво е SEO оптимизация?

това е начина да получите голяма посещаемост (трафик) към своя интернет сайт от търсещи машини (Google и др.), социални мрежи (Facebook и др.) без да се налага да плащате за реклама!

Проверявали ли сте на коя страница излизате в Google при търсене по думи свързани с Вашата дейност.

Това може да даде отговор на въпроса, защо сайта няма посещения!

Ситуацията е сравнима с това да напечатите няколко десетки хиляди брошури или фирмени каталози и да не ги раздадете на своите клиенти.

Оптимизацията на сайта за Google - едно от условията за покачване на вашия рейтинг е да има описание на дейността на вашата фирма, да има име, да са заложени подходящите ключови думи, който при написването им в търсачката да вадят до вашия сайт, който да заема първите места в страниците, т. е. да притежава висок рейтинг.

Високият рейтинг е съвкупност от множество показатели:

 • притежаване на максимален брой сайтове и входни точки към един сайт;
 • залагане на ключови думи и словосъчетания;
 • ползване на ключовите думи и словосъчетания максимално често в текста на вашият сайт;
 • осигуряване на максимален брой линкове и препратки към собствени или други подходящи сайтове;
 • осигуряване на динамично съдържание - новини, промоции и др.
 • популяризиране на динамичното съдържание в социални мрежи;

 

Как да излизам по-напред в Google?


Начало /  / Как се създава SEO съдържание

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT