Maksoft.net

Контент маркетинг и SEO Копирайтинг

Триковете, които трябва да знаете при създаване на Вашите текстове за сайт и социални мрежи. Съвети за начинаещия SEO копирайтър. 

2-ра стъпка в SEO- Осигурете интересно съдържание


Независимо дали оптимизирате фирмена страница, блог или елетронен магазин не забравяйте- в интернет хората търдят информация!

Дайте информацията, която интересува Вашите потенциални клиенти и те ще се превърнат в читатели на Вашият интернет сайт. 

SEO копирайтингът е ключът към успешната сайт оптимизация!

Релевантност на съдържанието


Следите ли за релевантност на съдържанието (текста) на всяка интернет страница във Вашия сайт? Релевантност в интернет при SEO оптимизация се постига чрез използване на важните ключови думи в отделните елементи на интернет страницата.

Отделните елементи в интернет страницата са

  • заглавие
  • метаданни в кода на страницата
  • alt текст на изображения
  • връзки
  • текст
При използване на заглавия и мета тагове, трябва да спазваме няколко правила :
  • релевантност на заглавието към съдържанието;
  • релевантност на описанието към съдържанието;
  • релевантност на ключовите думи към съдържанието.

Важни етапи в SEO оптимизацията са задълбочен анализ  и подбор на ключовите думи, създаване на максимално релевантни думи и фрази.

Важно е всяка страница от вашите интернет сайтове да акцентира на не-повече от 5 ключови думи или фрази. Важно е тези думи да бъдат използвани в съдържанието (текста) на страницата, колкото е възможно повече, като по-възможност бъдат удебелени, изредени е списък или показани чрез h1 и h2 тагове.

Релевантни интернет страници към определени ключови думи се постигат чрез балансираното присъствие на важните ключови думи в различните елементи на страницата- заглавие, мета тагове, текст, име на изображения, връзки. Сами разбирате, това означава, че една интернет страница може да бъде релевантна по твърде ограничен брой ключови думи. 

Как се постига релевантност на интернет сайт по много ключови думи- чрез разделянето му на множество йерархично свързани подстраници, всяка от които носи своите ключови думи разширяващи обхвата ключовите думи на родителската страница. 

За максимална ефективност се препоръчва Вашият интернет сайт да бъде разделен на колкото може по-голямо количество малки интернет страници. Така ще бъде много по-лесно да постигнете релевантност по много ключови думи. 

За постигане релевантност на съдържанието на цял интернет сайт в важно да извършите правилна йерархична свързаност между страниците в сайта. Тази йерархична свързаност и разделянето на сайта на множество подстраници най-лесно се постига с Нет Сървис поддръжка- CMS системата на Максофт има уникална йерархична структура за разделяне съдържанието на подстраници. 

 

 

Съвети за начинаещият уеб SEO копирайтър


В интернет се пише различно! Какво трябва да знаете, ако пишете текстове за сайт? Първите 8 СЪВЕТА в обучението за начинаещия SEO копирайтър от Мартин Каменов. 

Важни съвети за начинаещия SEO копирайтър

За интернет се пише много различно! За съжаление няма университет, който да предложи актуално seo копирайтинг обучение. Всяка година онлайн пространството се променя драстично. Единственият шанс е практика!

Първите SEO копирайтинг съвети

  1. Не започвайте с увод! Започнете своят текст с интрига! Интригуващото начало на Вашата интернет страница зависи дали Вашата статия ще бъде прочетена. 200-250 символа- това е дължината на описанието в Google търсачката или на анонса във фейсбук! Започнете с него. 
     
  2. Употребявайте разумно в текста важните за SEO ключови думи- не пракелно често и не прекалено рядко! Оптималната плътност на ключовите думи е 1-2% (1, 2 повторения на 100 думи).
     
  3. Не пишете прекалено дълги текстове. Разделяйте статиите си на подстраници, постовете на подтеми. Така ще постигнете релевантност на съдържанието към повече ключови изрази. 
     
  4. Пишете конкретни неща, избягвайте суперлативи! В интернет се търси информация- цени, характеристики, данни... Дайте ги и интернет потребителите ще станат ваши читатели. 
     
  5. Не забравяйте- мета данните не правят SEO оптимизация! Те са само един от елементите, които допълват релевантността на Вашата интернет страница към важните ключови думи за SEO. 
     
  6. Акцентирайте! Ползвайте курсив, изброими списъци, параграф 2, 3 за важните неща, за думите които искате да тежат. 
     
  7. Илюстрирайте! Избирайте снимки, чрез които видимо да акцентирате важните за вас елементи, дори при малки размери (фейсбук пост, Google изображения). 
     
  8. Никога, никога не копирайте от други сайтове. Дори, когато е ясно че информацията е идентична представете я по свой начин. 

 

Ако все още нямате собствен интернет сайт, къде можете да публикувате своите SEO копирайтинг статии?

Важно е да имате поне няколко интернет сайта, в които да пишете. Важно е да подберете правилната медиа за всяка своя статия. 

 

 

 


Начало /  / Как се създава SEO съдържание

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT