Maksoft.net

Чести маркетинг грешки, чрез които можете да "сринете" позициите на интернет сайта си. 

Избегнете тези най-често срещаните грешки в своята маркетинг стратегия и ще "изтреляте" сайта си на ново ниво: 

SEO приставки


SEO приставки

99% от SEO plugin приставките на интернет сайт за Wordpress или за Joomla могат да навредят сериозно на SEO оптимизацията на сайта.

Сериозна е заблудата, че SEO оптимизация се прави чрез инсталирането на приставка!

Причината е, че тези приставки, ползват повърхности техники за промяна на кода, които могат да се третират като BlackHat (черни техники) от Google.

Какво правят приставките за SEO Оптимизация?

 • правят автоматични корекции в кода без знание на собственика;
 • вграждат мета данни за ключови думи, без да следят плътността им в текста, което може да доведе до наказания;
 • не следят за релевантност на съдържанието в сайта и наличието на други страници със сходно съдържание, което води до опасност от оптимизиране на неправилните страници; 
 • не следят за важността на ключовите думи в рамките на динамичната Гугъл Карта на сайта (Google Sitemap);
 • на оценяват обема търсене на ключови думи;

 

 

Ефективна ли е Вашата реклама във Фейсбук?


Фейсбук рекламата работи за кратко срещу много пари?

Фейсбук рекламата работи за кратко срещу много пари? А знаете ли, че може да накарате Фейсбук рекламата да работи работи за Вас дългосрочно, дори след изчерпване на бюджета?

Фейсбук и Инстаграм не са Ваши! Вие притежавате собствен интернет сайт, който може да работи за Вас без реклама в социални мрежи.

Повечете фирми не знаят, че Google и другите търсачки засичат действията на Вашите клиенти в социални мрежи. Това означава, че Вашите постове в социални мрежи като Фейсбук или Инстаграм могат да работят за позициите на Вашия собствен сайт в Google. 

Ако Вашият собствен интернет сайт получава органичен трафик от Google търсене Вие няма да сте зависими от бюджета си за реклама във Фейсбук!

Създайте социален мегафон за споделяне на информация в интернет, следвайки долните 2 правила:

Правило №1:
Винаги помествайте ценната информация първо на своя интернет сайт, после споделяйте в социални мрежи!

Праволо №2
Поставяйте линкове към страница в сайта си винаги, когато това е уместно. Действията обвързани с url адрес на Вашия сайт могат да окажат дългосрочен ефект върху Google позициите му, което означава още безплатен органичен трафик след приключване на платената реклама!

Така ще акумулирате разходите за реклама към предни позиции при търсене за Вашия сайт и ще получавате органичен трафик, дори след приключване на Фейсбук рекламата. 

Релевантност на съдържанието


Нет сървис съдържание

Следите ли за релевантност на съдържанието (текста) на всяка интернет страница във Вашия сайт? Релевантност в интернет при SEO оптимизация се постига чрез използване на важните ключови думи в отделните елементи на интернет страницата.

Отделните елементи в интернет страницата са

 • заглавие
 • метаданни в кода на страницата
 • alt текст на изображения
 • връзки
 • текст
При използване на заглавия и мета тагове, трябва да спазваме няколко правила :
 • релевантност на заглавието към съдържанието;
 • релевантност на описанието към съдържанието;
 • релевантност на ключовите думи към съдържанието.

Важни етапи в SEO оптимизацията са задълбочен анализ  и подбор на ключовите думи, създаване на максимално релевантни думи и фрази.

Важно е всяка страница от вашите интернет сайтове да акцентира на не-повече от 5 ключови думи или фрази. Важно е тези думи да бъдат използвани в съдържанието (текста) на страницата, колкото е възможно повече, като по-възможност бъдат удебелени, изредени е списък или показани чрез h1 и h2 тагове.

Релевантни интернет страници към определени ключови думи се постигат чрез балансираното присъствие на важните ключови думи в различните елементи на страницата- заглавие, мета тагове, текст, име на изображения, връзки. Сами разбирате, това означава, че една интернет страница може да бъде релевантна по твърде ограничен брой ключови думи. 

Как се постига релевантност на интернет сайт по много ключови думи- чрез разделянето му на множество йерархично свързани подстраници, всяка от които носи своите ключови думи разширяващи обхвата ключовите думи на родителската страница. 

За максимална ефективност се препоръчва Вашият интернет сайт да бъде разделен на колкото може по-голямо количество малки интернет страници. Така ще бъде много по-лесно да постигнете релевантност по много ключови думи. 

За постигане релевантност на съдържанието на цял интернет сайт в важно да извършите правилна йерархична свързаност между страниците в сайта. Тази йерархична свързаност и разделянето на сайта на множество подстраници най-лесно се постига с Нет Сървис поддръжка- CMS системата на Максофт има уникална йерархична структура за разделяне съдържанието на подстраници. 

 

 


Начало /  / Маркетинг грешки

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT