Maksoft.net

Освен за споделяне информация с читатели, клиенти и партньори RSS емисиите са чудесен начин за SEO оптимизация. Единственото нужно е да спазваме някои правила.

 

Заглавието на RSS канала


Заглавието на RSS канала е водещата информация. Важно е в него да включим важните за конкретната страница ключови думи. Използваните в заглавието на RSS канала ключови думи задължително трябва да са релевантни (свързани)  към последващото съдържание на канала.
За да постигнете максимален ефект поставете името на фирмата и евентуална контактна информация в самият край на заглавието или по-добре само в описанието, защото едва ли това е нещото по което вашите клиенти ще търсят.

 

Описанието на канала


Трябва да дава кратко и стегнато описание, в което да изполвате максимално ключовите думи, но вече в структуриран граматически верен начин (подобно на мета тага description).
Факт е че Google и много други търсещи машини използват описанието на RSS канала за индексацията на страницата към която канала води.

 

Дяловете на RSS емисиите


Дяловете в RSS емисиите трябва да водят към конкретни страници във Вашите сайтове.
Препоръчителният размер на заглавията им е между 50 и 75 символа, като за целите на оптимизацията е препоръчително да не използвате HTML код.

Не забравяйте RSS емисията е нещо като заглавие във вестник. Напишете заглавието така, че да предизвика интерес.

 

Оптимизирайте RSS


Оптимизирайте всички аспекти на уеб емисиите, вкл. граматиката и пунктоацията. Това са неща, по които читателят ще съди за качеството на емисията. Наличието на грешки, ще доведе до спад в доверието на читателите.

Водещ Текст и връзки в RSS


Издателите на RSS емисии имат уникалната възможност да ползват текст котва в статиите си, който се ползва за връзки към конкретни вътрешни страници.

В областта на SEO оптимизацията това е нещо много важно, защото ако публикацията ви е качествена други издатели ще включат емисията в техни сайтове, а връзките ще водят към Вашият сайт, което означава повече трафик и реална offPage SEO оптимизация.

 


Ред (Хединг) Тагове в RSS


Ако показвате RSS емисиите си като HTML можете ад използвате  H1 или H2 тагове, което ще доведе до по висок акцент върху определени ключови думи при SEO оптимизацията.


RSS Feed URL адреси


Както и при HTML уеб страници, на URL адреси, съдържащи се в каталози за търсене трябва да съдържа ключови думи, ако е възможно. Използвайте не тирета подчертава, за отделяне на ключови думи в URL на фуражи в RSS.


Добавяне на изображение в RSS


Помислете за добавяне на изображение за RSS емисията си за подобряване на неговата поява в четец на RSS. Изображението не трябва да бъде голям 144x400 и се препоръчва, че изображението да се 88x31. Повечето четци на RSS ще покаже фуражи изображението по-горе на фуражите съдържание, това е страхотен начин да се подобри марка и да установи признаването марка. Освен това можете да добавяте изображения на полето за описание на фуража е RSS. Във всички случаи, важно е, че пълното URL на изображението да бъде упоменато, защото ако фуражът е синдикиран ще има доклад счупена изображението, ако си се опитва да я възстанови на местно ниво.

 



Начало /  / RSS емисиите за целите на SEO оптимизация

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT