Maksoft.net

Стъпка №6 Направете външна оптимизация

Единствената причина Google да не показва сайта Ви е, че не знае за него. А Google научава за сайта чрез връзките. Връзките или линкове от други сайтове към Вашите уеб страници са в основата на интернет и винаги ще бъдат основният фактор за Вашето успешно класиране в резултатите от търсене. 

Създаването, изграждането и поддръжката на връзки от други сайтове към Ваши интернет страници се нарича линк билдинг и стои в основата на външната SEO оптимизация

Това, което се промени през 2023 е, че търсачките вече не отчитат само наличието на връзката, а всички действия, които хората предприемат кликайки на хиперлинкове и посещавайки сайтове. Това прави, задачата по успешна външна SEO Оптимизация доста по-сложна от простото изграждане на много линкове. 

Как се прави външна SEO оптимизация на сайт?

Първата стъпка за нов сайт е да осигурите достатъчно качествени връзки от релевантни и реномирани сайтове към Вашия сайт. Това могат да бъдат директории, публични регистри, информационни сайтове свързани с дейността. Линковете задължително трябва да присъстват в бизнес профилите в социални мрежи, регистрацията в Гугъл Бизнес Карти и др. 

Новото през 2023 е ефекта от активни връзки споделени в социални мрежи- броят кликове, харесвания, споредляние и изобщо действия с всяка Ваша връзка се отчита и поведението на потребителите се отразява на Вашата външна сайт оптимизация. 

Един от доказано

най-успешните начини за външна оптимизация през 2023 е 

синдикирането на съдържание чрез RSS фийд. RSS feed (или RSS хранилка) е активен файл, който съдържа анонс, връзка към снимка и линк към най-актуалното съдържание от Вашия сайт. Съществуват услуги по маркетинг поддръжка на сайтове, познати още като социален мегафон, които могат автоматично да засичат всяка промяна чрез RSS и да правят външна сайт оптимизация веднага, чрез линк билдинг и споделяне в социални мрежи. 

Ако желаете безплатно да проверим рейтингът на Вашият сайт и да Ви предложим възможности за бърза оптимизация, моля попълнете:Видовете връзки | линкове към сайт


В момента Google третира по различен начин 3 основни типа връзки / линкове към сайт, които имат огромно значение за SEO и начина, по който влияят на рейтинга и позициите на сайта в търсачката: 

 

Какво е линк билдинг


Какво е линк билдинг или автоматична външна оптимизация- offSite SEO след Pengiun ъпдейта на Google. Внимавайте с хора, които продават връзки на брой! Подхода е различен и свързан с качество и релевантност! Как се прави?

Как се прави автоматична външна оптимизация (offSite SEO)?

 1. Дефинира се максимално голям списък с изрази, по които компанията трябва да изпревари конкурентните; 
 2. Ключовите думи и изрази се класифицират; 
 3. Проверява се релевантността на съдържанието в оптимизирания сайт; 
 4. Осигурява се необходимото за оптимизация съдържание във външни сайтове; 
 5. Поставят се връзки от релевантни страници във външни сайтове към оптимизирания сайт; 
 6. Следи се промяната на позициите в Google по оптимизираните думи.  

В България Максофт е компанията, която осигури ефективна автоматична външна сайт оптимизация. Тази услуга се характеризира с ниска цена, висока ефективност и бърз ефект. За съжаление за момента ефекта е проверен само в България, на бългаски сайтове и при оптимизация по ключови думи и изрази на български език. 

Услугата може да се сравни в линк билдинг услуги предлагани от други компании. Разликата е, че връзки се изграждат в реални, действащи и качествени сайтове. Зад услугата стои база данна с над 100 000 страници разделени в над 100 сайта управлявани глобално от системата за управление на съдържанието, която Максофт Нет разви от 2003 година.

За нови сайтове преди стартиране на автоматична външна сайт (offSite) оптимизация е желателно да се извърши onPage оптимизация на кода и съдържание и еднократна ръчна регистрация в директории.

 

Линк билдинг


Съвременният линк билдинг за SEO вече е синдикиране на съдържание в сайтове и социални мрежи. Изграждането на външни връзки от други сайтове към Вашият сайт е в основата на WWW (World Wide Web). Линк билдинг стратегиите за целите на Google SEO са най-ценното и най-опасното средство за оптимизация на Вашият интернет сайт. 

Тенденциите през 2023 за 

линк билдинг

включват незабавното синдикиране на съдържанието чрез RSS канали в тематични сайтове и създаване на постове в социални мрежи свързани със сайта. 

Белите и черните техники за линк билдинг са и ще останат едни от най-дискутираните теми в уеб пространството. 

По долу ще разгледаме последователно едни от най-познатите стратегии за линк билдинг за целите на SEO оптимизацията на Вашият интернет сайт. 

Някои от познатите бели линк билдинг техники доказали своята ефективност ще разлгедаме през призмата на българското уеб пространство в поредица от отделни статии по-долу  

 • Link Bait (creating linkworthy assets + outreach)
 • Side Projects (creating free tools etc) 
 • Ego Bait Broken Link Building
 • Link Reclamation Newsjacking Guest Blogging
 • Interviews (inc. podcasts, roundups etc) 
 • Infographics Embeddable Widgets Content
 • Syndication Content
 • Repurposing Link Building With Images (memes, photos etc) 
 • Video Submissions Directory Submissions
 • Press Release Distribution
 • Local Citations
 • Blog Commenting
 • Contributing In Niche Forums
 • Participating In Niche Community Sites(inc. Reddit)
 • Answering Questions (Quora/Yahoo etc) 
 • Sponsorships (charity, events etc) 
 • Sponsored Content
 • Other Paid Links Tiered
 • Link Building PBN Links
 • Scaled Social Bookmarking
 • Web 2.0 Creation High PR Forum Profiles  

Начало /  /  / Стъпка №6 Направете външна оптимизация

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT