Maksoft.net

Външните връзки към сайта Ви- колкото важни, толкова и опасни!

Ролята на външните връзки към сайта ви продължава да е важна. Все пак това е начина търсещите машини изобщо да разберат за Вашето ново съдържание. Външните връзки от сайта ви стават обаче колкото важни, толкова и опасни. Внимавайте с евтините оферти за оптимизация и предложенията за размяна на линкове от слаби сайтове с несвързана тематика. 

Ако към вашият сайт има изградени връзки от сайтове с нерелевантно съдържание, това може да окаже пагубен ефект и да бъде една от причините за падането на Вашият сайт в Google. 

След последните промени в алгоритъма си Google започва да "бие дузпа" на сайтове с голямо количество външни връзки към себе си. Или ако много оптимизатори залагаха на изграждането на голямо количество неконтролирани връзки от външни сайтове към Вашият сайт, сега това може да се окаже сериозен проблем за оптимизацията.

Какво се случва?

Голяма част от SEO оптимизаторите залагаха на изграждането на много, наистина много като количество връзки от други сайтове към Вашият сайт. Често клиенти питат колко връзки ще получа срещу парите си. Сега това количество ще изиграе лоша шега!

Опасността е класирането на сайта Ви да се промени значително, в случай че Гугъл установи наличието на голямо количество нерелевантни връзки от други сайтове към Вашият сайт.

От какво може да е породено това:

  • оптимизиратор е регистрирал сайта ви в схеми за размяна на линкове, в резултат връзки към Вашият сайт са се озовали в много т.нар. линк ферми, в които има само връзки и никакво свързано съдържание
  • разменяли сте връзки със сайтове, които имат коренно различна тематика от Вашата, поради което връзки към Вашият сайт са се озовали на места където няма сходно съдържание

Какво можете да направите!

Изчистете ненужните връзки- колкото и трудно да е това.
Генерирайте съдържание!
Качествено тематично съдържание!

SEO оптимизацията вече е свързана с копирайтинг или необходимостта от актуална, достоверна и най-важното уникална информация на Вашият сайт.
Това е от първостепено значение.

 


Начало /  /  / Външните връзки към сайта Ви- колкото важни, толкова и опасни!

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT