Maksoft.net

Състезанието NASA Space Apps

Максофт отново ще подкрепи поредното състезание на НАСА Space Apps Challenge. Екипи от целия свят се състезават в решаването на глобални проблеми, които засягат живота на Земята и Космоса.

Това е състезание за разработване на иновативни технологични решения (Applications) с отворен код за подобряване живота на планетата Земя и Kосмоса. Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават. Състезанието се провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато екипи от всички континенти по света се включват с иновативни решения.

Състезанието се проведе в онлайн среда на 7 и 8 октомври 2023 година. 

Регистрацията е отворена (www.spaceappschallenge.org).
Няма ограничения за участие. Могат да участват ученици, студенти и учители и всички в България, които имат интерес да се включат.

Space Apps Challenge дава възможност на талантливи, иновативно мислещи и амбициозни хора от всички възрасти да се състезават. Няма ограничения за участие. Могат да участват ученици, студенти и всички в България, които имат интерес да се включат. Състезанието се провежда ежегодно в рамките на 48 часа, когато по едно и също време участват екипи от всички континенти по света. 

За всяка локация ще бъдат излъчени по 2 отбора победители, които ще продължат на глобланите финали. Темите на предизвикателствата (Challenges) за решаване са обявени). Те са в следните три нива Beginner/Youth, Intermediate и Advanced, и няколко групи: Arts; Arts & Multimedia; Astrophysics; Climate; Coding; Data Analysis; Data Visualization; Diversity & Equity; Earth; Earth Science; Games; Graphic Design; Hardware; Open Science; Planets & Moons; Public Speaking; Software; Space Exploration; Statistics; Sun; Videography/Photography; Web Design; Web Development; Writing & Communications.

Решенията могат да са на концептуално ниво, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

Както всяка година, отборите, спечелили Space Apps ще бъдат поканени да видят изстрелване на ракета.

Ние от Максофт подкрепяме българското издание на най-известния високотехнологичен хакатон още от първите му издания в страната започнали от 2013 година.

2013

  • ChickBook - София е световен финалист в категорията People`s Choice.

  • GhOST - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в категорията Best Mission Concept.

2014

  • LeafZone- София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в категорията Best Use of Data.

2015

  • Valkyrie - София е оценен от НАСА за финалист в категорията Best Use оf Hardware.

  • Rain-of-Fire - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept.

  • Robo-Fabric - Бургас е класиран от НАСА сред най-добрите 15 в света в категорията People`s Choice, който след гласуване от публиката на последния кръг достига до второ място. 

2016

  • Adept - София е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Use оf Hardware.

  • SpacePort Futuristic Development - Пловдив е класиран от НАСА сред най-добрите пет в света в категорията Best Mission Concept.

  • Airify - София е класиран от НАСА сред най-добрите 25 в света в категорията People`s Choice 

РЕГИСТРАЦИЯТА Е ОТВОРЕНА: https://www.spaceappschallenge.org/

За участие всеки трябва да се регистрира и да избере едно или повече от предизвикателствата, които да реши самостоятелно или в екип. Предизвикателствата (Challenges) за решаване са в седем категории.

 

 

Повече информация е споделена на сайта: spaceappschallengebulgaria.eu/bg

и

Фейсбук страницата
https://www.facebook.com/SpaceAppsChallengeBulgaria/ 

 

Допълнителна информация: http://spaceappschallengebulgaria.eu/bg

 

 

 


Начало /  /  /  / Състезанието NASA Space Apps 2023

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT