Maksoft.net

Google търсене - оптимизация за търсачки

Как платените връзки в Google Аds (Adwords) могат да повлияят на позициите на Вашият сайт в органичните (натуралните) резултати?

 

За да сме максимално ясни ще уточним, че 

  • органични резултати са позициите на които излиза сайта, 24 часа в денонощието при търсене в Google независимо дали е пусната реклама с Google Ads (Adwords) и дали бюджета по Гугъл рекламата е изтекъл

  • платените Google Ads връзки се показват при активна Google Ads (Adwords) платена кампания. 

 

Google ще отговори, че платената реклама в търсачката не влияе на органичните резултати от търсене. 

Върху горното може да се спори поради следният факт. 

Една от основните критерии за класиране на един сайт в Гугъл е броят взаимодействия (например кликания) с него при търсене по определена ключова дума. 

Представете си сега хипотезата, че по определена важна за сайта ключова дума, сайтът Ви се позиционира и в органичните и в платените резултати. Ако платената връзка изпреварва органичния резултат, това ще доведе до влизане първо в платената връзка. 

След като Вашият посетител на сайта вече е последвал връзката от платените Гугъл връзки, логично е да пропусне клика върху органичните резултати!

Следвайки логиката в алгоритъма на Гугъл последното ще доведе до по-малко кликания върху органичните резултати и естествено до намаляване на рейтинга в органичните резултати.

Решението: 

Използвайте Google Adwords само за думите (изрази), в които сайтът е прекалено назад в органичните резултати (след 2-а страница). 

Оптимизирайте чрез SEO оптимизация в органичните резултати думите по които имате реален шанс да излезе напред при търсене и ги спирайте от платена Google реклама веднага след като достигнат достатъчно добри позиции в органичните (натуралните) резултати на търсачката. 

 

Как да оптимизирате сайт по ключови думи в Google


Проверете трафика, който може да получите от Google по всяка важна за Вас дума (израз)!

повече от seo.maksoft.net

Колко струва SEO оптимизация


Цената на SEO оптимизацията зависи от целите, които сте си поставили и репутацията на фирмата, която я извършва.

повече от seo.maksoft.net

За Максофт


Максофт е компания с повече от 15 години опит в рекламата. Фирмата оптимизира съществуващи сайтове и изгражда нови интернет сайтове със система за управление на съдържанието, която интегрира възможности за редакция директно от собственика и оптимизация на кода за предни позиции в Гугъл.

повече от seo.maksoft.net

Начало /  /  / Влияние на платените Google Аds връзки за органичните позиции на сайта

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT