Maksoft.net

Тези статистически данни предоставят информация за най-популярните видове дигитален маркетинг и как те са повлияли на бизнес технологиите през 2019 г.

50 важни статистики за Вашият дигитален маркетинг в интернет през 2019! 

Независимо дали вашата компания е бизнес към бизнес (B2B) или бизнес към потребител (B2C), една разгърната дигитална маркетингова стратегия е най-ефективната тактика за получаване на повече видимост, клиенти и приходи за вашата компания.

И докато една цифрова маркетингова стратегия е от първостепенно значение за всеки нарастващ бизнес, не всички предприятия ще получат видимост по един и същи начин, нито ще има смисъл за всички предприятия да имат една и съща стратегия.

 

Маркетинг в търсещите машини (SEM)


Маркетинга в търсещите машини (SEM) е цифрова маркетингова тактика, в която компанията привлича нови потребители чрез търсенето на познати резултати в Google например.

Двата най-ефективни метода за маркетинг в търсещите машини са оптимизацията за търсещи машини (SEO) и заплащането на клик (PPC). SEO е начин да увеличите видимостта на вашата марка чрез органични резултати от търсенето. Прочетете повече за разликите между SEO и SEM в нашето пълно ръководство.

За да привлечете клиенти чрез търсещи машини е важно да знаете, какво всъщност се търси в Google. За целта се прави SEO анализ, който включва конкретните изрази и думи, по които се търси в интернет, обема търсене (колко хора търсят) и цената на клик за всеки конкретен израз. 

След като са набелзяни конкретните изрази по-които е важно да се влиза в сайта от търсещи машини следва да се създаде професионално съдържание релевантно на думите в оптимизация (SEO копирайтинг).

След това те пишат съдържание въз основа на тези ключови думи, за да привлекат повече трафик към сайта им. PPC, от друга страна, е метод, при който компаниите плащат, за да покажат уебсайта си в Google (или друга търсачка). В метода на PPC, вашата компания получава определена сума всеки път, когато интернет браузър кликне на вашия сайт.

Въпреки че е по-скъпо, този метод увеличава видимостта на марката и увеличава трафика. Маркетолозите, които искат да останат една стъпка пред играта, могат да използват SEO софтуер и услуги на PPC, които помагат за анализ на ключови думи, следене на обратната връзка и анализ на тенденциите.


Начало /  / 50 важни факта за дигиталния маркетинг в интернет

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT