Maksoft.net

Как се добавя обект в Гугъл Бизнес (старото име е Гугъл Места) или Google Business (Google Places)?

Логнете се със своето име и парола в Google.

Влезте на www.google.com/business

За логване в гугъл акаунт може да се използват данните за логване за всяка една от услугите на Гугъл, като например поща в gmail.com, AdWords или Analytics. Ако до момента не сте ползвали нито една Гугъл услуга можете да се регистрирате на
https://www.google.com/accounts
чрез връзката  „Create an account now“.

Натиснете [ Добави нова фирма ]. Отваря се форма. Изберете Държава и телефон на фирмата, който е публикуван на сайта. След натискане на бутона Google ще провери дали знае нещо за твоя бизнес. Доста е вероятно вече да знае за твоя обект и да ти даде само да актуализираш данните. На следващия екран се въвеждат данни за фирмата.

В полето „Company/Organization“ въведете името на фирмата точно както е по данъчна регистрация.

В полето „Street Address“ въведете пощенски адрес за кореспонденция. От съображение за сигурност, данните от това поле може да се правят скрити за посетители в Google maps, но адреса трябва да е валиден, защото ще влезе в сила едва след като го валидирате. Добра идея е да се добави URL към уеб страница, където има подробности за местонахождение – най-добре страница контакти от сайта, като разбира се данните трябва да съвпадат.

Следващото задължително поле е „Main phone“ и се попълва с твоя офис телефон или служебен GSM, като номера трябва да се въведе внимателно и без грешки, защото на него ще сe получи автоматичен код за потвърждение.

Следващите три полета „Email address“, „Website“ и „Description“ не са задължителни, но от SEO гледна точка са важни. Въвеждането на текста в полето Description от SEO специалист ще доведе до по-лесно откриване на обекта при търсене не само в Google Maps, но и в основната търсачка на Google.

Последното задължително поле е „Category“ и се въвежда на английски, като при започване на въвеждане автоматично се попълва и дава предложения за категории. След като е избрана категория може да се избере и подкатегория. След като се попълни отдолу ще се появи още едно такова поле, може да избереш до 5 категории, но се  препоръчва да въведеш само една.

На следващата страница можете да укажете допълнителни опции като доставка на стоки по домовете и работно време.

На последната страница следва да изберете начина за проверка валидността на въведените данни:

  • проверка за регистрация в Гугъл Места чрез обаждане по телефона, като обаждането се извършва от автоматична система, която диктува на английски числата на кода за активиране (обикновено 5 на брой);
  • проверка за регистрация в Гугъл Места чрез изпращане на SMS на кода – най-бързия начин;
  • проверка за регистрация в Гугъл Места чрез изпращане на картичка на пощенския адрес – най-бавният начин- отнема 2-3 седмици.

Към момента на писане на статията не е ясно дали Гугъл приема първите два метода в България. Третият, обаче със сигурност работи.

С потвърждението по един от изборените три начина ще завършите регистрацията на обекта си в Гугъл Места (Google Places).

Повече информация от Гугъл е налична на адрес https://support.google.com/business/answer/7091?hl=bg

 


Начало /  /  / Как се добавя обект в Гугъл Бизнес Места

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT