Maksoft.net

Skype logo, скайп лого

Новината за старта на рекламите с скайп дойде съвсем очаквано. Със своите над 650 милиона региситрирани акаунта скайп спокойно може да се третира като най-големият телеком с света. 

Компанията до момента се издържаше от продажбата на телефонни разговори.

Рекламите ще се появят в статовата страница на скайп. Уверението е, че няма да се появят изкачащи Pop up прозорци и дразнещи реклами. От компанията признават обаче, че ще използват част от личните данни на потребителите като местоположение, пол и възраст, за да таргетират по-добре посланията си. Целта е, от една страна, потребителите да се облъчват с релевантни предложения, а, от друга, ефективността на рекламите да е по-висока.

До момента скайп се издържа единствено от платените си услуги за евтини международни разговори. През миналата година ръководството на Skype подаде и документи за първично публично предлагане на (IPO), като все още не е напълно ясно кога точно акции на компанията ще се появят на борсите.

При тази ситуация е дори учудващо как до момента рекламата не се е превърнала в солиден приходен канал, след като това е стандартна бизнес практика, която още ветеранът ICQ използваше.Начало /  /  / Реклами в Skype? Звучи логично...

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT