Maksoft.net

Нет сървис съдържание

В интернет се пише различно! Какво трябва да знаете, ако пишете текстове за сайт? Първите 8 СЪВЕТА за начинаещия SEO копирайтър от Мартин Каменов. 

Важни съвети за начинаещия SEO копирайтър

За интернет се пише много различно! За съжаление няма университет, където да се научите как се пише в мрежата. За 5 години онлайн пространството се променя драстично. Единственият шанс е практика!

Най-важните SEO копирайтинг съвети

 1. Не започвайте с увод! Започнете своята интернет страница с интрига! Интригуващото начало на Вашата интернет страница зависи дали Вашата статия ще бъде прочетена. 200-250 символа- това е дължината на описанието в Google търсачката или на анонса във фейсбук! Започнете с него. 
   
 2. Употребявайте разумно в текста важните за SEO ключови думи- не пракелно често и не прекалено рядко! Оптималната плътност на ключовите думи е 1-2% (1, 2 повторения на 100 думи).
   
 3. Не пишете прекалено дълги текстове. Разделяйте статиите си на подстраници. Така ще постигнете релевантност на съдържанието към повече ключови изрази. 
   
 4. Пишете конкретни неща, избягвайте суперлативи! В интернет се търси информация- цени, характеристики, данни... Дайте ги и интернет потребителите ще станат ваши читатели. 
   
 5. Не забравяйте- мета данните не правят SEO оптимизация! Те са само един от елементите, които допълват релевантността на Вашата интернет страница към важните ключови думи за SEO. 
   
 6. Акцентирайте! Ползвайте курсив, изброими списъци, параграф 2, 3 за важните неща, за думите които искате да тежат. 
   
 7. Илюстрирайте! Избирайте снимки, чрез които видимо да акцентирате важните за вас елементи, дори при малки размери (фейсбук пост, Google изображения). 
   
 8. Никога, никога не копирайте от други сайтове. Дори, когато е ясно че информацията е идентична представете я по свой начин. 

 

Ако все още нямате собствен интернет сайт, къде можете да публикувате своите SEO копирайтинг статии?

Важно е да имате поне няколко интернет сайта, в които да пишете. Важно е да подберете правилната медиа за всяка своя статия. 

Някои от най-разпространените медии в които можете да стартирате са: 

 • социалните мрежи (вкл. Facebook) 
 • pinterest
 • wordpress
 • reddit.com
 • scoop.it
 • ... и още много други, които позволяват да създадете свой микросайт или блог, в който да списвате своите статии
 

SEO копирайтинг стаж

Невероятни възможности за развитие на тематичен и фирмен SEO копирайтинг предлага Максофт CMS (първата изцяло българска система за управление съдържанието на интернет сайтове). ЗА съжаление към момента системата е насочена към бизнес сайтове, но можете да кандидатствате за стажантските програми по SEO копирайтинг ТУК 

Коментари

Релевантност на съдържанието


Релевантност на съдържанието (текста) в интернет сайт се създава на ниво страница. Релевантност в интернет при SEO оптимизация се постига чрез използване на важните ключови думи в отделните елементи на интернет страницата.

Отделните елементи в интернет страницата са

 • заглавие
 • метаданни в кода на страницата
 • alt текст на изображения
 • връзки
 • текст
При използване на заглавия и мета тагове, трябва да спазваме няколко правила :
 • релевантност на заглавието към съдържанието;
 • релевантност на описанието към съдържанието;
 • релевантност на ключовите думи към съдържанието.

Важни етапи в SEO оптимизацията са задълбочен анализ  и подбор на ключовите думи, създаване на максимално релевантни думи и фрази.

Важно е всяка страница от вашите интернет сайтове да акцентира на не-повече от 5 ключови думи иили фрази. Важно е тези думи да бъдат използвани в съдържанието (текста) на страницата, колкото е възможно повече, като по-възможност бъдат удебелени, изредени е списък или показани чрез h1 и h2 тагове.

Релевантни интернет страници към определени ключови думи се постигат чрез балансираното присъствие на важните ключови думи в различните елементи на страницата- заглавие, мета тагове, текст, име на изображения, връзки. Сами разбирате, това означава, че една интернет страница може да бъде релевантна по твърде ограничен брой ключови думи. 

Как се постига релевантност на интернет сайт по много ключови думи- чрез разделянето му на множество йерархично свързани подстраници, всяка от които носи своите ключови думи разширяващи обхвата ключовите думи на родителската страница. 

За максимална ефективност се препоръчва Вашият интернет сайт да бъде разделен на колкото може по-голямо количество малки интернет страници. Така ще бъде много по-лесно да постигнете релевантност по много ключови думи. 

За постигане релевантност на съдържанието на цял интернет сайт в важно да извършите правилна йерархична свързаност между страниците в сайта. Тази йерархична свързаност и разделянето на сайта на множество подстраници най-лесно се постига с Нет Сървис поддръжка- CMS системата на Максофт има уникална йерархична структура за разделяне съдържанието на подстраници. 

 

За Максофт


Максофт е компания с повече от 15 години опит в рекламата. Фирмата оптимизира съществуващи сайтове и изгражда нови интернет сайтове със система за управление на съдържанието, която интегрира възможности за редакция директно от собственика и оптимизация на кода за предни позиции в Гугъл.

 


Начало /  / Съвети за начинаещият уеб SEO копирайтър

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT