Maksoft.net

6 неща, които не бива да правите със сайта си, за да не бъдете блокирани от Гугъл. Максофт дава списък със забранените през 2023 година SEO техники 

Забранените черни SEO техники/трикове (black hat SEO). 

Скрит текст 

Не поставяйте невидим текст на страниците си. Този black hat SEO похват отдавна е опасен. Нещо повече- постарайте се да визуализирате текста от мета данните (описание и ключови думи). Това ще помогне за релеватността на съдържанието в сайта Ви към Важните за оптимизация ключови думи

Повтаряне на ключови думи

Black hat SEO методът с излишното повтаряне на важните за оптимизация ключови думи, също не е полезен. Може да бъде, дори вреден.
Според изследвания на Максофт, оптималната плътност на важните за сайта ключови думи е от 1 до 3%.
Това означава до 3 повторения на една дума в 100 думи текст.  Макар и този метод да не е една от онези наказуемо забранени SEO техники, той просто има ограничена полезност. 

 

Black Hat SEO Линк ферми

Това са сайтове, които нямат съдържание, но продават много голямо количество връзки към Вашият сайт. За вредата от тези черни SEO техники г-н Мартин Каменов от Максофт предупреждаваше още през 2010 година. След Панда и Пингвин ъпдейтите количеството връзки беше кардинално изключено от важните SEO техники.

От друга страна връзките продължават да са важни, но трябва да бъдат поставени в качествени, релеватни интернет страници. Това може да стане ръчно или чрез опциите, предлагани в разработеният от Максофт през 2009 алгоритъм за външна сайт оптимизация с контрол на съдържанието. Повече информация и цени за външна SEO оптимизация са налични тук 

 

Дублирано съдържание

Ако имате блог на сайта си, за което ви пиша редовно, не забравяйте че в него не бива да се пише за едно и също нещо отново и отново. Също така, не забравяйте да не се вземе една статия, която сте намерили онлайн и да го поставите директно на вашия сайт. Така не само можете да попаднете в беда с авторското право, но търсачките ще знаят, че просто сте дублирали съдържание от други сайтове, които не са ваши и ще ви санкционират. Това е отдавна санкционирана black hat SEO техника.

Още по трудното е да премахнете страниците с дублирано съдържание в рамките на Вашият сайт и да ги насочите правилно. 

Ако сайтът е голям - направете SEO одит и след това вътрешна сайта оптимизация (onSite SEO) преди дейстивята по външна оптимизация. Недейте да прилагате black hat SEO техники - одитът е далеч по-смислено решение. Иначе ефектът би бил като от куц състезателен кон на стероиди. 

Информация за това какво трбява да включва един SEO одит даваме тук  

 

Закупуване на линкове

Вероятно най-използваната и най-известната от всички забранени SEO техники в SEO средите е закупуването на линкове. И до днес те се продават масово от руски сайтове за black hat SEO.

Купуването на Link ове е строго забранено от Google и други търсачки. Google дори има страница, където може да се докладва връзка към купувачи и да така да ги постави в Google радара. Ако имате уеб сайт, несъмнено сте получавали имейл от непознат "SEO експерт", който твърди, че може да го класирабързо в търсачките. Моля, игнорирайте тези имейли! Повечето от тези "експерти" купуват насипни връзки на несвързани сайтове, които първоначално може и да ви дадат ранг прираст, но месец-два по-късно, последният ще изчезне. Търсачките, са далеч по-умни от колкото предполагате. Хората зад тях, постоянно наказват измамните black hat SEO схеми.

Защо тази SEO техника вече не е актуална?

Днес Гугъл е достатъчно интелигентен, за да не разчита само на количеството външни връзки към Вашият сайт, а има възможността да оцени далеч по задълбочено качеството и вида на тези връзки. Дните на тези black hat SEO техники отдавна са в миналото.

Коментари


Начало /  /  / Забранените SEO техники

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT