Maksoft.net

Комисията за защита на конкуренцията наложи имуществена санкция в размер на 390 580 лв. на фирма от София за извършено нарушение на чл. 35, ал. 3 от ЗЗК.

Санксионираната фирма е на Тангра-АВ ООД, гр. София.

Производството е образувано по искане на Атаро Клима ЕООД, гр. Пловдив, конкурент на ответното дружество на пазара на вентилационна и климатична техника.

Молителят посочва, че Тангра-АВ е регистрирало и използва домейн с наименование www.ataro-klima.com, близък до неговия собствен, www.ataro.bg, което въвежда в заблуждение потребителите и уврежда интересите на дружеството.

Сами разбирате, че при подобни спорове основни фактори които се взимат от съда са:

  • датата на регистрация на фирмата или продукта
  • датата на първоначална региострация на домейна
  • датата на реалното стартиране на сайта

В хода на производството безспорно е установено наличието в Интернет на двата домейна, като този на ответника към настоящия момент вече е заличен. Въпреки това Комисията счита, че в периода, в който и двата домейна са съществували, са били налице предпоставки за въвеждане в заблуждение.

Ответното дружество не отрича, че е регистрирало посочения домейн, копиращ изцяло наименованието на Атаро Клима, негов утвърден конкурент от 15 години на съответния пазар.

КЗК приема, че регистрирането на домейн с подобно наименование от страна на ответника е направено умишлено и с цел извличане на облаги от наложилия се имидж на Атаро Клима.

Съветът на Максофт Нет е регистрирайте рано, активирайте навреме в интернет пространството домейн имената на свои продукти или услуги.

Регистрация на домейни

Цени за изработка на интернет сайт


Начало /  /  / Санцкия от 390 580 лв. наложи КЗК за ползване на домейн

Следвайте ни

Запитване

Максофт.БГ Максофт.НЕТ BrandIT